I šta kada se složite da ne možete da se složite?

Koliko puta ste se posvađali sa partnerom? Kako se svađa najčešće završavala? Ko je pobeđivao?

Ukoliko „ne znamo da se svađamo“ verovatno je da će se većina svađa završiti loše po nas. Dobra stvar je da se rešavanje rasprava može vežbati! 

 

Ukoliko ste čuli za treninge koji se bave uspešnim rešavanjem konflikata ili “veštine upravljanja i rešavanja konflikata”, onda sigurno znate da su to treninzi gde imate mogućnost da vežbate kako da sukob rešite na obostrano zadovoljstvo, odnosno da ishod konflikta bude pobeda-pobeda.

Reč KONFLIKT  znači sukob, spor i/ili rasprava koja preti da će se još više zaplesti. Takođe, za konflikt se može reći da je to neslaganje kroz koje su osobe (strane) doživele pretnju svojim potrebama, interesima i brigama.

Konfliktna situacija nastaje onda kada dve ili više osoba žele da ostvare neki svoj interes, potrebu ili cilj, a pri tom svaka od njih doživljava svoj cilj kao jedino moguć i ostvariv, a drugu osobu doživljava kao prepreku.

Poznato?

Rešavanje konflikta može uspešno da se realizuje pomoću tehnika koje su usmerene na traženje rešenja koje je opšte prihvatljivo za sve koji su uključeni u konflikt. Važno je istaći da rešenje nije odluka nametnuta od strane nekakvog spoljnog autoriteta, već do njega zajednički dolaze oni koji su direktno izloženi zajedničkim problemima.

Na primer, to možete uraditi tako što ćete zajedno navesti SVA moguća rešenja datog problema koja vam padnu na pamet. Navedite minimum pet mogućnosti! Zatim procenite koja rešenja su vam prihvatljiva, a koja ćete odbaciti kao neprihvatljiva za obe strane. Nastavite da diskutujete o ponuđenim predlozima sve dok se ne usaglasite oko najpogodnijeg trenutnog rešenja.

Ukoliko učesnici u konfliktu ne mogu samostalno da dođu do zadovoljavajućeg rešenja, pomoć u procesu rešavanja konflikta može da pruži neutralna, treća strana (to su takozvani medijatori/posrednici). Krajnji cilj rešavanja konflikta jeste ishod pobeda – pobeda.

kompromis1

Izvor fotografije ovde

Ono što je najvažnije da zapamtite jeste da u konfliktoj situaciji svoje misli, osećanja i uverenja iznosite na direktan, iskren i adekvatan način uz uvažavanje misli, osećanja i uverenja drugih ljudi. Obe strane imaju ista prava, a konfliktom obe strane pokušavaju ta prava da uskrate drugoj strani!

 

P.S. Kada procenite da nema zajedničkog rešenja, zapitajte se šta je najgore u tome da se ne dogovorite? Koliko vam je ta misao prihvatljiva? Imate li sada ideju kako da rešite sukob?

 

Autor: Manuela Kamikovski, mama, dipl. psiholog, porodični savetnik, asertivni trener, osnivač i urednik stranice www.maminovreme.org

Napomena autora: preuzimanje teksta moguće samo uz dozvolu autora.


Ukoliko trenutno ne možete da izađete iz neke konfliktne situacije ili želite da uvežbate ok rešavanje konflikata, pravo je vreme da zakažete svoj termin na kontakt@maminovreme.org  i počnite maksimalno da uživate u svim segmentima svakodnevice!