Hrabra mama Suzana Bursać i izazov: Balasniranje u svakodnevnim obavezama i željama dva mališana

Već znate da ima mnogo divnih mama koje bih mogla ugostiti u ovoj rubrici i planiram da to i učinim, a u ovom intervjuu sada sa nama svoje izazove deli Hrabra mama Suzana. Ukoliko pratite njen rad, znate koliko energije i entuzijazma ova Hrabra mama ima. Ako ne znate ko je ona, izdvojite par minuta da je upoznate.

 


O čemu su sve do sada pisale Hrabre mame pročitajte klikom ovde.

Pročitajte i podelite ovaj tekst ukoliko znate neku mamu kojoj trebaju baš ove reči podrške.


 

Suzana Bursać (Fotografija je lično vlasništvo Hrabre mame iz tekst koja zadržava sva prava, te je ZABRANJENA svaka zloupotreba i kopiranje)

 

1. Ukratko – ko si ti?

Uvek mi je bilo teško da se opišem u nekoliko rečenica i da kažem nešto o sebi. Ali od kada imam decu to je postalo malo lakše, jer ja sam sada Markova i Anina mama. To je moja najvažnija životna uloga u kojoj najviše uživam. Ja sam i Uroševa žena. Završila sam osnovne i master studije u oblasti menadžmenta, ali uvek sam se bavila i mnogim drugim stvarima.  Trenutno se bavim event menadžmentom i radim na raznim projektima organizovanja događaja. S obzirom da roditeljstvo zahteva posvećenost i skoro celodnevno angažovanje oko dece posao mi je sporedna aktivnost, a imam veliku sreću što mogu da radim od kuće i provodim što više vremena sa decom.

Pored dece i posla moje dve najveće strasti su kuvanje i fitnes. Iz hobija sam pokrenula blog www.fitmama.rs i trudim se da podelim sa ljudima koji me prate zdrave recepte kao i sve ono što je aktuelno i zanimljivo u mom životu.

2. Roditeljski izazov sa kojim si se izborila i kako?

Sa roditeljskim izazovima se susrećem svakodnevno, a najveći izazov od kada sam postala  majka jeste dolazak drugog deteta i balasniranje u svakodnevnim obavezama i željama dva mališana. Trudim se da budem jednako posvećena i jednom i drugom detetu, da im pružim jednako ljubavi i pažnje.

Volela bih da odrastu u divne, pažljive i samostalne ljude jednog dana. Da budu sposobni da se izbore sa nekim svojim izazovima.

Dok nam Ana nije ušla u naš život sve je nekako bilo drugačije i jednostavnije, mnogo je lakše brinuti o jednom detetu nego o dvoje. Ručak je uvek bio spreman na vreme, a kuća uredna i čista. Dolaskom drugog deteta shvatila sam da mi je najbitnija sreća moje dece, naučila sam da sudovi i kućne obaveze mogu da čekaju, da ručak i ne mora da se kuva svaki dan, naučila sam da budem opuštenija i još srećnija, jer ništa nije tako lepo kao trenuci igre i maženja sa dvoje dece.

Fotografija je lično vlasništvo Hrabre mame iz tekst koja zadržava sva prava, te je ZABRANJENA svaka zloupotreba i kopiranje

3. Roditeljski izazov sa kojim se i dalje „boriš“?

Borim se da uskladim sve obaveze sa majčinstvom. Borim se i za to da odvojim nekoliko sati nedeljno za igranje sa sinom dok tata čuva bebu. Pre bebe smo svašta radili zajedno, pravili razne i gre i projekte, uživali u raznim aktivnostima. Sada je to već malo teže pošto imamo bebu koja hoće aktivno da učestvuje u svemu. Ako crtamo beba hoće flomastere, ako pravimo nešto od papira u sledećem momentu beba jede papir.

Učim ih da se igraju zajedno, učim Marka da čuva bebu.

 

 

4. Tvoje MAMINO VREME.

Sa dvoje male dece slobodnog vremena nema puno. Najveći deo slobodnog vremena provodim radno i to mi veoma prija, jer volim moj posao. Prija mi to što pored standardnih događaja radim i neke kreativne stvari na zahtev mojih klijenata. Pored organizacije događaja bavim se i dekoracijom, kako za korporativne proslave tako i za privatna slavlja i veselja i definitivno je najlepše kada imam priliku da osmislim venčanje po meri i želji klijenta.

Drugi deo slobodnog vremena ide na moje omiljene aktivnosti, a to su fitnes i moj blog. Oduvek sam se bavila sportom i trenirala skoro svaki dan, a sa dolaskom dece navike su se morale promeniti i uskladiti sa njihovim potrebama. Sada uspem da izdvojim nekoliko sati nedeljno za trening i to mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Blogom se bavim u večernjim satima ako nisam previše umorna. Pišem recepte mojih omiljenih jela, pišem o kreativnim igrama koje smišljam svakodnevno za moju decu i pišem o našim putovanjima. I suprugu i meni su putovanja velika strast i srećni smo što često možemo da uskladimo poslovne obaveze tako da nam ostane dosta vremena za putovanja sa decom. Sa sinom smo za 2.5 godine obišli 13 zemalja i on je sada već pravi putnik dok smo bebu za sada vodili u dve zemlje, ali planiramo nove avanture i jedva čekamo sledeći zajednički odmor!

 

5. Pitanje prethodne mame: Šta bi volela da se mi mame organizujemo? Neki projekat, događaj,okupljanje?

Već sam imala priliku da upoznam neke mame sa kojima sam imala online komunikaciju putem instagrama i bloga i to je bilo sjajno iskustvo! Volela bih da češće bude sličnih okupljanja gde bi smo mi mame delile naša iskustva!

 

Postavi pitanje sledećoj Hrabroj mami:

Šta ti pričinjava najveće zadovoljstvo od kad si postala mama?

 


Ukoliko želite, u komentaru ispod – podelite sa nama svoje iskustvo sa izazovom iz teksta.

Takođe, možete i vi predložiti Hrabru mamu čije bi iskustvo želele da čujete. Pišite mi na kontakt@maminovreme.org i pokušaću da dobijem odgovor.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu stranice Mamino vreme i zabranjeno je svako kopiranje!

Odgovori na pitanja su originalni odgovori osobe čije se ime navodi u tekstu.

Tekst uobličila Manuela Kamikovski – mama, dipl. psiholog, porodični psihoterapeut, asertivni trener, osnivač i urednik stranice www.maminovreme.org

2 thoughts on “Hrabra mama Suzana Bursać i izazov: Balasniranje u svakodnevnim obavezama i željama dva mališana

 • Super tekst i mama. Pratim je na instagramu i svaki put me odusevi i podstakne da nastavim dalje iako je ponekad snaga na izmaku.
  Volim ovakve rubrike jer sam i sama mama dve devojcice.

  • Drago mi je da Vam se dopao tekst i da Vam se dopada rubrika.
   Podrška je uvek dobrodošla, jer kako ste i sami rekli – kada smo na izmaku snaga, podrška i podsticaj druge mame može mnogo da znači. Pre svega je to razumevanje i ne osuđivanje što najviše prija u tim momentima, zar ne?
   Hvala Vam na komentaru <3

Затворено за коментаре.