Igrom do kvalitetnijeg odnosa sa detetom (+napravi igračku za izazovne situacije)

Za dečji razvoj je veoma bitno da se roditelji igraju sa njima.

Najkorisnija je tzv. slobodna igra gde odrasli prati dečju igru, gde je dete vodi igru, a odrastao radi ono što mu dete kaže.

Međutim, veoma su korisne i druge igre, kao na primer da se prave igračke.

Inspirisao me je opis pravljenja igračke „Srce nežnosti“, koji sam pronašla u knjizi „Hoćeš li da se igramo?“ i odlučila da i mi napravimo.

Već smo imale pokušaje šivenja i bilo je vrlo zanimljivo, pa sam odlučila da ponovimo. Takođe, pretpostavila sam da će im se ova igračka veoma svideti.

U nastavku ću opisati kako smo mi pravile ovu igračku, a vama preporučujem da nabavite ovu knjigu i pronađete još mnoštvo korisnih i kreativnih projekata koje možete realizovati zajedno sa decom.

Igračka „Porodično srce“

Mnogo mi se dopala ova igračka jer je jednostavna, a može biti mnogo korisna u teškim trenucima.

Ono što je autorka knjige podelila, u vezi ove igračke, jeste da u njenoj porodici ovu igračku koristi onaj član porodice kojem je potrebna dodatna doza nežnosti (tata na poslovnom putu, dete koje ide da spava kod bake i deke, itd.), za pomirenje ili kada treba da se izvine, ili uteše onog kome je to neopodno.

Odlučila sam da i mi napravimo jedno „Porodično srce“ i dopunimo naš asortiman mogućnosti u situacijama kada se loše osećamo.

Potreban materijal:

  • 2 komada tkanine kvadratnog oblika (približno 30×30 cm)
  • Komad tkanine za džep
  • Vuna za filcanje ili drugi materijal za punjenje
  • Igla i konac ili „pištolj sa lepkom“

Način pravljenja:

Iseku se dva srca od kvadratne tkanine.

Staviti ih jedno na drugo, licem prema licu, a između njih staviti komad tkanine koji će predstavljati džep. Ušiti okolo ostavljajući mali otvor da se može prevrnuti i napuniti.

Kada se srce napuni, zašiti otvor. I gotovo je „Porodično srce“.

Ja sam ono veće srce spojila lepkom i mana je u tome što se ne dobije onako lep oblik (ili možda ja samo nemam dovoljno iskustva ? ).

Ukoliko želite ovu knjigu možete je i osvojiti kod mene na Instagram profilu ili FB stranici Mamino vreme. Darivanje traje od 07.-15.01.2019. do 08 časova. Izvlačenje će biti 15.01. u toku prepodneva.

NAPOMENA: Ovaj tekst je moje autorsko delo, što znači da je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Preuzimanje teksta ili dela teksta je moguće isključivo uz moju pismenu dozvolu.

Autor teksta:

Više o autoru možete pročitati ovde