Kako je bilo na Bazaru mentalnog zdravlja? Pročitajte!

Bazar mentalnog zdravlja u Novom Sadu je za Mamino vreme predstavljalo prvo „javno“ predstavljanje od početka postojanja. Divno iskustvo!!!

A evo šta se sve dešavalo!

bazar-mentalnog-zdravlja-10-10-2016

Foto by Mamino vreme. Sva prava zadržana.

Na svom štandu sam imala priliku da pričam sa divnim ženama i devojkama. Imala sam tu privilegiju da sa njima diskutujem o načinu organizacije maminog vremena, vaspitanju, izazovima majčinstva, kao i o roditeljstvu uopšte. Ovi razgovori su mi samo potvrdili da postoje ljudi koji veruju u to da zdrava i zadovoljna porodica poredstavlja osnovu zdravog i zadovoljnog društva, društva bez nasilja i lošeg morala. To me je posebno obradovalo!

Takođe, posetioci su imali priliku da procene kakvi su to roditelji našeg doba. Odgovore posetilaca možete videti ovde, a ukoliko želite da date svoj doprinos anonimnom, elektronskom istraživanju pod nazivom „Roditeljstvo našeg doba“ to možete da uradite ovde. Cilj istraživanja je da ispita mišljenje o tome: Kakvo je to roditeljstvo našeg doba? Koji su to prioriteti koji usmeravaju roditeljsko ponašanje? Koje su prednosti, a koje mane današnjih roditelja? Prikupljanjem ovih informacija želi se steći uvid u probleme koje današnji roditelji imaju, a kako bi zajedno radili na rastu i razvoju zdravih i zadovoljnih porodica, kao preduslova zdravog i zadovoljnog društva, društva bez nasilja i lošeg morala.

Veče se završilo radioničarski. Kako je bilo najavljeno (čak i u direktnom uključenju u program NS Razglednice), realizovala sam radionicu „Dosadilica – Kako ukrotiti dosadu“.

radionica-dosadilica-ns

Foto by Mamino vreme. Sva prava zadržana.

Evo šta su učesnice napisale o radionici:

„Zanimljivo i poučno iskustvo. Budi radoznalost i samoispitivanje. Predlaže načine zdravog psihičkog odgoja dece i provođenje kvalitetnog vremena u krugu porodice. 🙂 Super“

„Radionica mi se dopala, zadovoljna sam idejama koje sam čula. Prijatna voditeljka radionice.“

„ 🙂 Radionica uspešno realizovana. Tehnika „tegla“ mi se baš dopala. Komunikacija dobra.“ Tanja Tanović

Svidelo mi se to što sam, neplanirano 🙂, dobila novu temu za razmišljanje – možda, kad mi bude bilo dosadno 🙂. Bilo je korisno, zanimljivo i svidelo mi se što je atmosfera bila opuštena i neformalna. Samo napred! 🙂

Ukoliko ti je potrebna podrška u borbi sa izazovom zvanim „dosada“, kao i unapređivanje roditeljskih kompetencija kako bi porodica bila zdravija i zadovoljnija – ovde se prijavi za BESPLATNU radionicu u Zrenjaninu. Detaljnije o radionici možeš pročitati ovde i ovde.

zahvalnica

Foto by Mamino vreme. Sva prava zadržana.

 

Za kraj, prva zahvalnica za Mamino vreme 🙂

 

Srdačan pozdrav,

Manuela Kamikovski, osnivač i urednica stranice maminovreme.org