Mamina torba – organizovanje (+ nagradna igra)

Da počnem odatle da je „ženska torba“ poznata kao „rupa bez dna“. Moja je bila CRNA rupa bez dna (već sam vam pisala o izboru torbe i videli ste kakva je moja).

Podeliću sa vama kako sam ja organizovala stvari u svojoj torbi i koliko mi je to pomoglo da brže pronalazim potrebne stvari.

 

Sadržaj torbe

U „maminoj“ torbi često mogu da se nađu stvari koje „će možda trebati“ (pa da se nađu pri ruci). Da, deca su vrlo nepredvidiva i ove „možda će trebati“ stvari zaista nekada „odrade veliki posao“, ali ako sve te stvari nosite na svojim leđima, vreme je da se reorganizujete (zarad zdravlja svojih leđa).

Ono što vam je potrebno u torbi zavisi od uzrasta deteta. Nisu iste stvari potrebne za bebu, dete koje se odvikava od pelena ili predškolca. Ipak, postoje stvari koje su, rekla bih, univerzalne i o tome sam već pisala.

 

Selekcija i organizovanje

Izvaditi SVE iz torbe.

Grupiši svoje stvari i posebno dečje stvari.

Selekcija svojih stvari – šta mi uvek treba (ključevi od kuće i lična karta). Ostalo je već stvar izbora i potrebe, novčanik (novac), mobilni telefon, naočari za sunce, neseser sa šminkom, planer, notes, itd.

Dečje stvari isto tako. Ponavljam, od uzrasta zavisi koje stvari su vam neophodne.

 

Sledeće jeste da se stvari ubace u nesesere ili male torbice!

U potrazi za idejnim rešenjima mog „problema“ sa organizovanjem torbe „naletela“ sam na Super mini bags i oduševila se dizajnom (slika ispod)!

Photo by Chicamote

Sada kada je i imam, mogu reći da je to upravo ono što mi je i trebalo, čvršća, sa postavom, mala i lepa ?.

I sad organizovanje može da počne!

 

Organizovanje torbe koju svakodnevno koristite

Ovde sam se vodila onim što svakodnevno koristim i na osnovu toga sam i organizovala torbu, znači pri šetnji i boravku napolju.

Evo mog predloga kako da organizujete stvari:

  1. Ukoliko do sada niste imale torbicu za kozmetiku i nakit, mislim da je pravo vreme da odaberete jednu lepu i svoju kozmetiku i šminku grupišete na jedno mesto (npr. rezervne minđuše ili ogrlica, krema za ruke, mini parfem ili dezodorans, sjaj za usne, labelo, maskara i sl.)
  2. Sve olovke, hemijske, USB i slično organizujte u drugu torbicu (npr. Super mini bags). Ukoliko imate svoje vizit karte, a ne nosite ih u posebnoj kutijici možete ih ovde staviti, ali i tuđe (pa ćete rasteretiti novčanik ?). Čak i ključeve od kuće možete ovde ubaciti.
  3. Ostalo vam je samo još da u torbu ubacite novčanik i telefon.

 

Što se dečjih stvari tiče, evo predloga:

  1. Torbica za igranje – notes, hemijska, krede, mala knjiga (opciono neka mala igračka).
  2. Torbica za negu – vlažne maramice, papirne maramice, mini baby krema, 1 jednokratna pelena (uviti u plastičnu foliju kako se ne bi prljala), 1 tetra pelena, sredstvo za dezinfekciju ruku.
  3. Torbica za presvlačenje – bodić, majica i pantalone u skladu sa vremenskim uslovima, čarape, portikla, kapica ili trakica.

Ovaj spisak stvari je za nijansu drugačiji kada duže boravimo van kuće.

Ukoliko pak idemo na put organizacija je drugačija (najviše zavisi od toga na koliko dana putujemo, mada se ima utisak da je svejedno da li je na dan, dva ili mesec, jer se „isto“ nosi ?).

P.S. Ukoliko birate da torbice budu od različitog materijala, lakše ćete ih pronaći u torbi („bez gledanja“ ćete izvaditi pravu ?).

 

Organizovana, pa još i lepa

Sad kad je „sve na svom mestu“, fino upakovano u lepe torbice, vreme je da se i mama ulepša.

Chicamote prave i veoma interesantne minđuše koje zaista bilo koga mogu oduševiti (imaju za svakoga po nešto). U saradnji sa Aleksandrom iz Chicamote, odlučile smo da obradujemo 5 čitateljki Maminog vremena sa parom minđuša.

Da biste dobile ove minđuše, evo šta je potrebno da uradite:

  1. Lajkujete obe Facebook stranice Mamino vreme i Chicamote.
  2. Podelite objavu nagradne igre na svom FB profilu pod JAVNO (PUBLIC).
  3. Da živite u Srbiji ili imate nekog ko u Srbiji može preuzeti poklon u vaše ime.
  4. Ovde u komentaru napišete broj para koji želite.

Objava dobitnica će biti 12. maja u 20 časova na FB stranici Mamino vreme.

Srećno!

*Tekst je napisan u saradnji sa Chicamote


Autor: Manuela Kamikovski, mama, dipl. psiholog, porodični savetnik, asertivni trener, osnivač i urednik stranice www.maminovreme.org 

Napomena autora: preuzimanje teksta moguće samo uz pismenu dozvolu autora.


Možda ti se dopadne i ovaj tekst:

Kako olakšati maminu torbu i postoji li idealna torba?

Veštine za srećniji i lakši život

24 thoughts on “Mamina torba – organizovanje (+ nagradna igra)

Затворено за коментаре.