Hrabra mama i izazov – Kako da radim fleksibilno i ono što volim, a da budem što više sa decom?

Hrabre mame su mame koje žele da pomognu drugim mamama u borbi sa roditeljskim izazovima, makar tako što će podeliti svoja iskustva o uspešno prevaziđenim roditeljskim izazovima.

Cilj je osnažiti i podržati mame koje se osećaju loše i tako zajedno uticati na povećanje zdravih i zadovoljnih porodica.

U rubrici Hrabre mame gostuju one mame za koje mislim da su Hrabre mame i koje nam mogu pomoći da saznamo što više konkretnih predloga kako se boriti sa određenim roditeljskim izazovima.

 

Do sada su Hrabre mame pisale o:

 

Drago mi je da sam imala priliku da ugostim Hrabru mama Sanju koja je sa nama podelila svoju borbu sa izazovom koji „muči“ mnoge mame. U tekstu pročitajte jedan od predloga kako se izboriti sa ovim izazovom, a u komentaru možete podeliti sa nama i svoja iskustva.

Pročitajte i podelite ovaj tekst ukoliko znate neku mamu kojoj trebaju baš ove reči podrške.

Sanja Rista Popić (Fotografija je lično vlasništvo Hrabre mame iz tekst koja zadržava sva prava, te je ZABRANJENA svaka zloupotreba i kopiranje)

 

1. Ko si ti?

Ja sam Sanja Rista Popić, pedagoškinja, preduzetnica, mama, supruga, sestra, ćerka, Novosađanka.

 

2. Roditeljski izazov sa kojim si se izborila i kako?

Kako da radim fleksibilno, nastavim da učim i bavim se onim što volim, a da istovremeno provedem što više vremena sa decom dok su mala. Sa ovim izazovom izborila sam se tako što sam postala preduzetnca, otvorila firmu i svojom profesijom nastavila da se bavim preko interneta.

 

3. Roditeljski izazov sa kojim se i dalje „boriš“?

Iznalaženje vremena jedan na jedan, sa svakom od tri čerke , ponaosob.

4. Tvoje MAMINO VREME.

Iskreno, nemam ga puno. Predah uz kaficu, dobru stručnu knjigu i film, zajedno sa suprugom, mi uvek pričini zadovoljstvo.

5. Pitanje prethodne mame: Da li ti nešto nedostaje od kada si postala mama?

Nedostaje mi onaj osećaj slobode, da možeš samo da ustaneš i započneš dan, bez satnice, rasporda i organizacije dnevnih aktivnosti.

 

Postavi pitanje sledećoj Hrabroj mami:

Koja je najteža odluka koju si morala da doneseš u svojoj porodici, koja je na kraju ispala dobra za sve vas?

 


Ukoliko želite, u komentaru ispod – podelite sa nama svoje iskustvo sa izazovom iz teksta.

Takođe, možete i vi predložiti Hrabru mamu čije bi iskustvo želele da čujete. Pišite mi u komentaru ili na kontakt@maminovreme.org i pokušaću da dobijem odgovor.


Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu stranice Mamino vreme i zabranjeno je svako kopiranje!

Odgovori na pitanja su originalni odgovori osobe čije se ime navodi u tekstu.

Tekst uobličila Manuela Kamikovski – mama, dipl. psiholog, porodični savetnik, asertivni trener, osnivač i urednik stranice www.maminovreme.org