Hrabra mama Tatjana Jovanović i izazov: Skidanje pelena i učenje slova

Duže vreme pratim rad Hrabre mame Tatjane i divnim se kako uspeva da se organizuje, da uklopi svakodnevne obaveze, da uskladi i posao i porodicu.

Poželela sam da je upoznam.

Mnogo sam srećna što imam priliku da vam je predstavim kao gošću na blogu, a vi ukoliko još ne pratite njen rad – posle intervjua – da je zapratite:

BLOG: http://www.werockfashiontoo.blogspot.rs/

INSTAGRAM: https://instagram.com/tatjana_jo/

YOUTUBE: Tatjana Jovanovic

FACEBOOK: We rock fashion

Uživajte u intervjuu.


Pročitajte i podelite ovaj tekst ukoliko znate neku mamu kojoj trebaju baš ove reči podrške.


Tatjana Jovanović (Fotografija je lično vlasništvo Hrabre mame iz tekst koja zadržava sva prava, te je ZABRANJENA svaka zloupotreba i kopiranje)

1. Ukratko – ko si ti?

Vrlo ukratko: mama, supruga, ekonomista, bloger i žena koja mnogo voli priču o nezi, modi, lepoti i kuvanju.

2. Roditeljski izazov sa kojim si se izborila i kako?

Verujem da bi svaki roditelj odgovorio isto: da se svakodnevno susrećemo s raznim izazovima, lepim i manje lepim. Zaista je tako! Trenutni izazov je da Uroš skine pelene, a Sofija nuči prva slova. Sve kroz igru i lepo raspoloženje ?!

3. Roditeljski izazov sa kojim se i dalje „boriš“?

Na primer, još uvek nisam naučila Sofiju da se igračke koje raširi po dnevnoj sobi neće skloniti same od sebe ? ! Često sam previše popustljiva i veliki izazov je to da uspešno balansiram !

4. Tvoje MAMINO VREME.

S obzirom da se bavim poslom koji se tiče svega onoga što privatno mnogo volim, a to su nega, šminka, moda i kuvanje, imam sreću da dok radim zapravo imam to „moje“ vreme. Baš zbog toga bih navela da je mamino vreme kada je mamino i tatino vreme, odnosno, kada možemo sebi da priuštimo slobodno veče ?!

5. Pitanje prethodne mame: Stavi se u ulogu tvoje majke. Šta bi rekla sebi?

Divno pitanje! Rekla bih baš ono što mi je i mama uvek govorila: Taco, budi dobra i pametna! Da li sam uvek postupila najbolje moguće i pametno – nisam sigurna, ali to što mi mama kaže da je ponosna na mene znači da sam ipak bila na pravom putu, onim kojim su me tata i ona vodili. Trudim se da deci budem jednako dobra, brižna i nežna mama, uvek veliki oslonac i podrška i da ih učim da budu dobri i pametni ljudi!

Postavi pitanje sledećoj Hrabroj mami:

Sve roditelje pomalo plaši tinejdžersko doba. Kao neko ko je taj period i sam „preživeo“ , koji savet bi rekla svojoj ćerki ili sinu kada dođe u te godine?


Ukoliko želite, u komentaru ispod – podelite sa nama svoje iskustvo sa izazovom iz teksta.

Takođe, možete i vi predložiti Hrabru mamu čije bi iskustvo želele da čujete. Pišite mi na kontakt@maminovreme.org i pokušaću da dobijem odgovor.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu stranice Mamino vreme i zabranjeno je svako kopiranje!

Odgovori na pitanja su originalni odgovori osobe čije se ime navodi u tekstu.

Tekst uobličila Manuela Kamikovski – mama, dipl. psiholog, porodični psihoterapeut, asertivni trener, osnivač i urednik stranice www.maminovreme.org

2 thoughts on “Hrabra mama Tatjana Jovanović i izazov: Skidanje pelena i učenje slova

  • Mislim da apsolutno krivi naziv HRABRA MAMA jer što je hrabrost ovdje. Usput stvarno nije nikakav hejt ili bilo što slično samo mislim da je svaka prosječna mama i sve prosječne mane rade iste stvari. Ali to nije hrabrost . Hrabrost su sve samohrane majke, pogotovo s bolesnom djecom, sve one koje se bore i uspijevaju na svoje načine preživjeti i živjeti i biti kvalitetan roditelj. Eto toliko čisto moje mišljenje. Inače pratim Tatjanu i ok je.

    • Monica, hvala Vam na odgovoru. Slažem se sa Vama da su samohrane majke i majke sa bolesnom decom pravi Heroji vredne divljenja i poštovanja. Međutim, mislim da su i „prosečne“ mame Hrabre mame, jer čine mnogo za svoju decu i porodicu.
      Rubrika „Hrabre mame“ je osmišljena tako da se podstakne priča o roditeljskim izazovima, da se pošalje poruka: „Nisi sama“ i „Svaki problem ima rešenje!“. Hrabre mame su u ovoj rubrici delile više ili manje konkretnije načine borbe sa različitim izazovima, ali u tome i jeste divota – sve smo različite i sve smo divne na svoj način i hrabre!

Затворено за коментаре.